lördag 23 maj 2009

RIGA-Wuhu...?

Varje båtresa resulterar i samma beslut, aldrig mer en kryssning. Men som "aldrig mer sprit" vid en kraftig bakfylla glömmer man lätt. Det blir en sista minuten till Riga. Kanske blir det trevligt denna gång? Javisst, om man gillar att vänta på sin middag en timme och sedan serveras en överkokt pasta med lite tomatsås för två och sedan tvingas betala över 300 kr trots protester. Absolut om man kan välja att äta en yoghurt eller en frukt till middag istället om man är vegeterian. Däremot om man äter kött så kan man istället välja en pizzaslice med all möjlig skit på för 50 spänn. "Vad kan man ha på pizza? Äh vafan, vi slänger på allt vi har. Hittade nåt rött på golvet, slänger på det också så får den lite färg."

Däremot var det underbart tätt regn när vi kom fram till Riga. Jag hade ett mål, en promenad till en butik som låg en ganska bra bit från gamla staden. När vi kom dit syntes inte ett spår av butiken, eller någon att fråga. Däremot så fick vi en uppfriskande dusch av en bil som gasade förbi igenom ett djupt vattendike. Skönt, ahhh. På hemvägen däremot fick vi vänta på varsin drink i minst 15 minuter, men en underhållande unge dansar vilt på golvet. Mamman har förmodligen nattsällskap att tänka på då hennes frånvaro lyser upp den lille pojkens entusiastiska deltagande i allt som händer på scenen. När han håller på att bli nersparkad av en av showdansarna är mamman upptagen med att själv dansa. Självklart måste hennes sexiga dans gå före, ingen vill ju sova ensam.
Men vi kommer i alla fall tillbaka till Stockholm, trots att jag vaknar mitt i natten till låten "My heart will go on" från filmen Titanic. Vi sjönk ej, men det ser Stockholm ut att göra i regnskurarna.
På det hela en ganska hygglig kryssning alltså. Jag är ju ändå svensk. Klaga är livet. Och Riga var ju faktiskt ganska vackert på sina håll...jodå.

Nästa resa blir efter överenskommelse INTE en kryssning med en flytande intelligensbefriad efterfestsugen fylleskuta. Nöjeskryssningar utan destination är skamlösa miljöbovar. Kryssningar med en destination är dock inte ens värda att göra för att försöka inbilla sig att man miljökompenserar en flygresa. Jag stannar hellre hemma och förbannar östersjöns bottendöd och tar tåget till en trevlig svensk stad i sommar...okej, jag kommer ta båten till Gotland. Och ja, jag kommer åka ut med föräldrarnas båt. Men skillnaden är natt och dag. Finlandsbåtarna är den bäcksvarta fyllenatten med black outs och spyor. Föräldrarnas båt är den svala vinden en vacker sommardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar